Son Dakika Kademeli Emeklilikte Hayal Kırıklığı...

Son Dakika Kademeli Emeklilikte Hayal Kırıklığı...
 Başkatip Gazetesi
Kademeli emeklilik bekleyen milyonlarca emekli adayı için yeni bir tarih belirlendi. TBMM'den üzücü haber geldi.

Emekli olmak için yeni düzenlemeyi bekleyen vatandaşlara TBMM'den acı haber geldi. Milyonlarca insan emekli maaşı alma umudunu korurken, hiç beklemedikleri bir haber aldılar. Yeni düzenleme ne zaman geliyor, erken yaşta emeklilik mümkün olacak mı?

Emeklilikte yeni adımların atılması gerekiyor. Kademeli emeklilikte hem sigorta primi hem de yaş bakımından bazı avantajlar sağlanacak. Diğer emekliler kadar maaş verileceği düşünülmese de zaman bakımından kolaylık olacağı belirtildi. TBMM'de bunun görüşmesi ne zaman yapılacak, yeni düzenleme yargı paketiyle beraber mi Meclis'ten geçecek bir sürü soru var.

Kademeli Emeklilik Kimin İşine Yarayacak?

Kademeli emeklilik, sigorta primi düşük ve tamamlayamamış vatandaşlar için büyük önem arz ediyor. Başta ev hanımları bu fırsattan yararlanarak emekli maaşlarını alma hakkına erişecek. Öte yandan işçiler için de böyle bir imkan sağlanacağını belirtelim. Sigorta primine göre yeni düzenlemelerin masaya yatırılması muhtemel. Fakat aylarca bekleyişte hala elle tutulur bir sonuç olmaması umutları biraz yıkıyor.

Kademeli emeklilikte; 3600, 5400, 7200 günden emeklilik sistemi yerine çok daha farklı bir model hedef alınacak.

TBMM Tatile Girdi, Emekli Adayları Bekleyecek!

TBMM'nin 2 aylık tatil süreci resmen başladı. Kademeli emeklilikte hüsrana uğrayan milyonlarca vatandaş, ne yazık ki beklemek zorunda kalacak. Ekim ayında düzenlemenin tekrar görüşülmesi ve son taslağın TBMM'den geçerek kademeli emekliliğin başlatılması bekleniyor.