SGK Duyurdu: Sıfır Faizle 400 Bin TL Ödeme Yapacak

SGK Duyurdu: Sıfır Faizle 400 Bin TL Ödeme Yapacak
 Başkatip Gazetesi
Sosyal Güvenlik Kurumu, ihtiyaç sahiplerine sıfır faizli şekilde 400 bin TL kredi ödüyor. Geri ödemesinde ise kolaylık sağlanacak.

SGK, sıfır faizli konut kredisi verecek. Bu kredi paketinden kimlerin faydalanacağı açıklandı. 400 bin TL ödemeye karşı %0 faiz uygulanacak. İşte detaylar...

Kimler Kredi Çekebilecek?

Faizsiz konut kredisinden yararlanabilecek kişiler arasında şunlar bulunmaktadır:

  • 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu: 56, 45 ve 64. maddeleri kapsamında yer alanlar.
  • 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu: 47. maddesi kapsamında olanlar.
  • 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun: Bu kanun kapsamında harp ya da vazife malulü olarak maaş alanlar.
  • Hayatını kaybeden vatandaşların dul ve yetimleri: Harp ya da vazife malullüğü maaşı alırken faizsiz krediden faydalanmadan vefat edenlerin eş ve çocukları.
  • Kamu personelleri: Harp ya da vazife malulü olan ve sınıf ya da görev değiştirip çalışmaya devam eden kamu çalışanları.
  • 5510 Sayılı Kanun 4. Maddesi Kapsamında Çalışmaya Başlayanlar: Maaşı kesilenler.
  • 15 Temmuz Gazileri: KHK kapsamında.

para1.jpg

Kredi başvuruları, Ziraat Bankası veya Halkbank şubelerine şahsen gidilerek yapılabilecek. Hak sahipleri, tazminatlar dahil maaşın dörtte biri oranında geri ödeme yapacaklar. Maaş bağlanmayan veya maaşı kesilen çocukların geri ödemesinde, geri ödemelerin başladığı tarih itibariyle maaşa bağlanan çocukların geri ödemeye esas tahsil edilmiş maaşın dörtte birinin yüzde 25 fazlası aylık taksit olarak kabul edilecek. Malul vatandaşların çalıştığı kamu kurumunda çalışmalarına devam etmeleri ve maaşlarını kurumdan almaları durumunda kredi alınacak aydan önceki son maaşın dörtte birinin yüzde 25 fazlası aylık taksit olarak kabul edilecek.

Kredi Geri Ödeme Planı

Geri ödeme koşulları oldukça esnek ve vatandaşların ödeme gücüne uygun olarak düzenlenmiştir:

  • Maaşın Dörtte Biri Oranında Geri Ödeme: Hak sahipleri, maaşlarının dörtte biri oranında geri ödeme yapacak.
  • Maaş Bağlanmayan veya Kesilen Çocukların Geri Ödemesi: Maaşa bağlanan çocuklar, geri ödemeye esas tahsil edilmiş maaşın dörtte birinin yüzde 25 fazlası aylık taksit olarak ödeyecek.
  • Çalışan Malul Vatandaşlar: Kamu kurumunda çalışmaya devam eden malul vatandaşlar, kredi alınacak aydan önceki son maaşın dörtte birinin yüzde 25 fazlası oranında geri ödeme yapacaklar.