Parliament ve Marlboro'ya da zam geliyor! Sigara tiryakileri yandı!

Parliament ve Marlboro'ya da zam geliyor! Sigara tiryakileri yandı!
 Başkatip Gazetesi Editörü
Bugün itibariyle geçerli olan JTI sigara fiyatlarına gelen zamdan sonra Marlboro ve Parliament de dahil bir çok marka grubuna zam geliyor.

Eski fiyatların üzerine 9 TL daha eklenecek. Parliament fiyatı 69 TL'ye yükselecek.

whatsapp-gorsel-2024-04-03-saat-22-42-13-cf892094-1.jpg

Türkiye'de nüfusun yüzde 27,3'ü sigara kullanırken, ülkeyi Avrupa'da en çok sigara içen ikinci ülke haline getirirken, sigara tüketiminin yüksek olması ve art arda artışlar yaşanması tartışılmaya devam ediyor.

Hükümet girişimleri sayesinde birçok ürün ve hizmetin fiyat artışları 31 Mart'a ertelenirken, 1 Nisan'dan itibaren iğneden ipliğe doğru gelen her şeyin fiyatları zamanla artmaya başladı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol, bir grup sigaraya büyük fiyat artışı yapıldığını açıkladı. Dündar, Winston grubuna 8 TL zam geldiğini duyurdu. Böylece Winston grubunun en pahalı sigarası 69 TL, en ucuz sigarası ise 58 TL oldu. Aynı zamanda diğer sigara gruplarının fiyatlarının da önümüzdeki haftalarda artacağı tahmin ediliyor.

Sigara içenleri üzen bu haber, sigara marka değişikliğine gideceklerini de göstermektedir. Bir çok sigara kullanan insan artık peş peşe gelen zamlara şaşırmıyor. Sürekli olarak zam gelmesinden dolayı alışmış durumdadırlar. Bir çok farklı markaya daha zam geleceği söylentiler arasında yer almaktadır.

Etiketler :