Özgür Demirtaş Tebrik Edip Duyurdu: İşte Geliyor Gelmekte Olan...

Özgür Demirtaş Tebrik Edip Duyurdu: İşte Geliyor Gelmekte Olan...
 Başkatip Gazetesi
Özgür Demirtaş, yaptığı sosyal medya açıklamasında TCMB Genel Başkan Yardımcısının açıklamalarını doğru buldu. Peki güzel gelişmeler yaşanacak mı?

Özgür Demirtaş, bu sefer ekonomiyle ilgili olumlu açıklamalar yaptı. TCMB Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı tebrik etti. Ekonomide bizleri neler bekliyor? Merkez Bankası faiz adımıyla artık enflasyonu durduracak mı? İşte Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomiyle ilgili çoğu zaman olumsuz ve üzücü haberleri paylaşıyor. Ancak son yaptığı açıklamada onun da umutlarının yeşerdiğini gördük. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı tebriğe boğdu. Onun açıklamalarını doğru bulduğunu belirtti ve takipçilerini heyecanlandırdı.

HARİKA Diye Seslendi!

Özgür Demirtaş'ın Harika temalı açıklaması sosyal medyada geniş yankı buldu. Demirtaş, paylaşımında:

"Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay HARİKA konuştu. Böylece spekülasyonların önüne geçilmiş oldu. Önümüze bakalım artık." dedi.

Ekonomi Düzelecek Mesajı!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomiyle ilgili güzel adımların atıldığını vurguladı. Faizin artırılması konusunda baskın açıklamalar yaptığını geçtiğimiz yıllardan zaten biliyorduk. Şimdi ise Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda kendisi de hemfikir ve bunu destekliyor.

Enflasyon Düşecek mi?

Demirtaş, enflasyonun düşmesi için gerekli adımları kendi sayfasından sık sık paylaşmakta. Üstelik kendisinin dahi bu görevi yerine getirmemesi gerektiğini, Makroekonomi çalışan birinin olmasının doğru olacağını söylemişti.

Şubat ayında yaptığı açıklamada:

"Eğer defalarca yazdığım isim (Cevdet Akçay) Merkez Bankası Başkanı olursa, MB politikası kaldığı yerden çok daha iyi şekilde yoluna devam eder. Ülke için çok iyi olur. Eğer olmazsa çok KÖTÜ olur. Umarım ama ülkem için gerçekten umarım Cevdet Hocayı yaparlar…." dedi.

Cevdet Akçay şu an Merkez Bankası yardımcısı ve ekonomik gidişatta önemli bir rol oynuyor. Kendisi, ekonomist Demirtaş'ın desteklediği bir isim.