Öğrenci Akbillerine Veda! Kartlar Tam Bilet Basacak...

Öğrenci Akbillerine Veda! Kartlar Tam Bilet Basacak...
 Başkatip Gazetesi
Öğrenci kartları ile yolculuk yapanları ilgilendiren bir açıklama geldi. Öğrenci kartları tam bilete dönüyor.

İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer şehirlerde öğrenci kartı kullananları üzecek açıklama geldi. Şehir içinde akbil kullanımı tam bilete çevrilecek. Peki tüm öğrenci akbilleri artık tam mı basacak?

Öğrenci kartları, normal kartlara nazaran %50 indirimli yolculuk imkanı sağlıyor. Şehir içinde öğrenciler için önemli bir avantaj. Otobüs, metro, metrobüs, vapur gibi ulaşımları daha ucuza karşılıyor. Öğrenci akbilleri için alınan karar dikkat çekti.

Tam Bilete Çevrilecek

Eğer size ait olmayan öğrenci kartı kullanıyorsanız, anlaşılması durumunda elinizdeki öğrenci kartı alınacak. Kart tam bilet basacak. Peki bu durumda başka bir yaptırım uygulanacak mı? Hali hazırda bunun para cezası da bulunuyor.

Öğrenci Kartları Kaldırılacak mı?

Öğrenci kartları şu an için kullanımda ve tüm şehirlerde aktiftir. Her belediyenin ayrı öğrenci kart fiyat tarifesi bulunuyor. Kaldırılması gibi bir durum söz konusu değil. Ancak usulsüz kullanımlarda işin rengi değişiyor.

Usulsüz Kullanım Cezası 1500 TL Oldu

2024'te usulsüz akbil kullanım cezası 1500 TL olarak belirlenmişti. Bu karar hala uygulanıyor. Eğer size ait olmayan akbili kullanarak daha ucuza yolculuk elde ettiğiniz tespit edilir ise para cezası kesilecek. Bunu da e-Devlet üzerinden sorgulayabileceksiniz.