Memurun Maaşı Erimesin Diye 15 Ağustos'ta Ek Zam Geliyor

Memurun Maaşı Erimesin Diye 15 Ağustos'ta Ek Zam Geliyor
 Başkatip Gazetesi
Son birkaç hafta içerisinde doğalgaz ve diğer zamlardan sonra memur maaşlarına telafi zammı yükleniyor.

Yeni zamlar bel bükünce memura ek maaş hakkı doğdu. Memurlar Ağustos ayında yüklü ödeme alacak. Memura yüzde kaç zam yapılacak? Polis, zabıta, öğretmen, kamu personeli, müezzin maaşlarında son gelişmeler...

Yeni memur maaşları Temmuz ayında duyuruldu ve zamlı hesaba göre ödenmeye başlandı. Ancak beraberinde vatandaşın ödediği faturalar ve ürün vergileri de arttı. Hal böyle iken memura ek zam ihtiyacı doğdu.

Memur Maaşlarına Ek Zam Geliyor

Sendikacı Sedat Atlas, sosyal medya paylaşımında memur için ek zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Yıllık 140 milyar TL'lik vergi geliri yaratıldı, ek olarak doğalgazın %38 zamlanması da yıl bazında 280 milyar TL daha hazineye kazandıracak. Bunun telafisi olarak ise memura zam yapılması isteniyor.

15 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere maaşların hesaba eklenmesi talep edilecek. Ancak konuyla ilgili nasıl bir adım atılacağı şimdilik belirsiz. Bir gelişme olduğu takdirde sizlerle paylaşacağız.

memursonmaas.jpg

En Düşük Memur Maaşı Ağustos'ta Güncellenecek

En düşük memur maaşının 39.206 TL'den %10 ek zamla 43.126 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Henüz hükümetten resmi açıklama gelmese de sendikalar bunun kapısını aralamak için çalışmalara başladı. Kıdemlere göre maaş seviyeleri daha da yükselecektir.

Polis, zabıta, öğretmen, müezzin, düz memur maaşları da artmış olacak.