Koç Holding Ailecek Paraya Para Demedi! 14 Milyar Dolar Resmen Açıklandı!

Koç Holding Ailecek Paraya Para Demedi! 14 Milyar Dolar Resmen Açıklandı!
Koç Holding 2024'ün İlk Çeyreğinde Yatırımlara Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Koç Holding, 2024 yılının ilk çeyreğinde 14 milyar dolar gelir elde ederek büyümesini sürdürdü. Yaklaşık 750 milyon dolar yatırım gerçekleştiren şirket, son 5 yılda toplam 11,6 milyar dolar yatırım yaptı.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, belirsizliklerin hakim olduğu bir dönemde yatırımlara ve uzun vadeli planlamalara önem verdiklerini söyledi. Çakıroğlu, 8 yıldır sürdürdükleri dijital dönüşüm programı ve artan verimlilikle değişime karşı rekabet güçlerini koruduklarını vurguladı.

Yatırımların kararlılıkla devam edeceğini belirten Çakıroğlu, Beko Europe'un yüzde 75 hissesinin Arçelik'e devredilmesi ile Avrupa'nın en büyük beyaz eşya şirketi olduklarını açıkladı. Bu satın alma ile cirosu 11 milyar Euro'ya ulaşan Arçelik, 57 farklı ülkede 55 bin çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

Sağlık sektöründeki yatırımlarına da devam eden Koç Holding, Kemer Medical Center'ın yüzde 80 hissesini satın aldı. Sağlık harcamalarının küresel ekonominin yüzde 10'unu oluşturduğunu belirten Çakıroğlu, sağlık hizmetlerinin teknolojiyle beraber dönüşüp büyüdüğünü ifade etti.

Koç Topluluğu şirketleri, uluslararası piyasalardan sağladıkları kaynaklarla ülke ekonomisini de desteklemeye devam ediyor. Yapı Kredi, 2023 ve 2024'te gerçekleştirdiği tahvil ihraçlarıyla toplamda 2 milyar dolar kaynak sağladı. Ford Otosan da ilk tahvil ihracını Nisan ayında 500 milyon USD değerinde gerçekleştirdi.

Koç Holding, 2050 karbon nötr hedefleri doğrultusunda da çalışmalarını sürdürüyor. 2021 yılında başlatılan Karbon Dönüşüm Programı kapsamında operasyonlardan kaynaklanan karbon emisyonları 2017 yılına kıyasla yüzde 13 azaltıldı. Su yönetimini de programa dahil eden Koç Holding, su kaynaklarının daha etkin yönetimi için teknolojinin gücünden faydalanıyor.

Koç Topluluğu, ekonomik büyümenin yanı sıra toplumsal kalkınmaya da önem veriyor. Türkiye'nin ilk özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı'nın 55. yılını kutlayan Koç Holding, eğitim, kültür ve sağlık alanlarında yarım asrı aşan bir süredir çalışmalarını sürdürüyor.

Koç Holding, 2024'ün ilk çeyreğinde de yatırımlara ve büyümeye hız kesmeden devam ederek Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Etiketler :