Emeklilere İndirimli Araba ÖTV Muafiyeti Geliyor

Emeklilere İndirimli Araba ÖTV Muafiyeti Geliyor
 Başkatip Gazetesi
Milyonlarca emeklinin araba almasını kolaylaştıracak düzenleme Meclis'ten geçiyor. Araçlarda ÖTV muafiyeti için geri sayım başladı.

Emeklilerin daha ucuz araba almasını amaçlayan ÖTV muafiyeti, SGK prim sayısından emekli maaşına kadar pek çok kıstasa göre sağlanacak. Emekliler, bu sayede %50 indirimli sıfır araç satın alabilecek.

Emekliler için ÖTV muafiyet çalışmaları başladı. Amaç, sigorta primleri ve giriş yılına göre emeklilere ÖTV indirimi sağlamak. Bu da daha ucuz araç satın alabilecekleri anlamına geliyor.

Normal şartlarda engelli raporu olan vatandaşlarımız için bu düzenleme mevcuttu. Şimdi de bir benzeri emekliler için yapılacak. Meclis'ten geçecek yeni paketler arasında emekliler için ÖTV muafiyetinin eklenmesi planlanıyor.

Sigorta Primine Göre Daha Fazla İndirim!

ÖTV indirimi, emeklilik sigorta priminize göre değişebilir. Örnek amaçlı, 5400 sigorta primi doldurup emekli olana bir vatandaşın 3600 primle emekli olana göre daha ucuz araç alabileceği belirtiliyor. Prime bağlı %30 %40 ve %50 indirim grupları oluşturulacak. En düşük ihtimalle %30 indirimle araç satın alabilmek mümkün olacak.

Kulislerde yankı bulan ve iddia olarak karşımıza çıkan bu düzenleme için yeni açıklama bekleniyor.

hyundaii10.jpg

Emeklilere Verilecek ÖTV Muafiyetli Araçlar

Fiat Egea

Fiat Egea HB

Fiat Egea Cross

Fiat Panda

Fiat 500

Fiat Doblo

Fiat Fiorino

Fiat Sandero Stepway

Dacia Sandero

Dacia Yeni Duster

Dacia Yeni Jogger

Renault Captur Hybrid

Renault Clio

Renault Megane

Renault Taliant

Hyundai Bayon

Hyundai Kona

Hyundai Elantra

Hyundai i20

Hyundai i10