E-Devlet SSK- Bağ-Kur 4A 4B 4C Emekli Maaş Sorgula Zamlı Yeni Maaşını Öğren!

E-Devlet SSK- Bağ-Kur 4A 4B 4C Emekli Maaş Sorgula Zamlı Yeni Maaşını Öğren!
Türkiye'de enflasyonun yüzde 24.73'e ulaştığı bir dönemde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere seyyanen zam ve refah payı ödemesi yapılmayacağını duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından haziran ayı enflasyonunun yüzde 1.64 olarak açıklanmasının ardından, altı aylık enflasyon farkı yüzde 23.73 olarak belirlendi. Bu fark, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yasal olarak otomatik olarak eklenecek. Bu karar, milyonlarca emeklinin maaşlarına etki edecek enflasyon farkı yüzdesinin ardından geldi. Emekli Maaşlarına Yansıtılacak Enflasyon Farkı Belirlendi. Emeklilerin maaş karmaşasına son vermek için e-devlet emekli maaş sorgulama ekranı açıklaması geldi.

Refah Payı Ödemeleri 15 Yıl Sonra Kesilecek

2009 yılından beri süregelen refah payı ödemelerinin bu yıl yapılmayacağı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıklamasına göre, yasal düzenlemeye göre enflasyon farkı maaşlara eklenirken, refah payı ödemeleri artık yapılmayacak.

Milyonlarca Emekli Pazartesi Günü Maaşlarını Öğrenebilecek

Yeni enflasyon oranlarına göre zamlı maaşların belirlenmesiyle ilgili bilgilerin pazartesi günü itibarıyla e-Devlet üzerinden erişilebilir olması bekleniyor. Emekli vatandaşlar, "Emekli Maaş Bilgisi" bölümünden alacakları net maaşı öğrenebilecekler. Bu süreçte, maaşlarda yaşanabilecek karışıklıkların önüne geçmek için düzenlemeler yapılması önem arz etmektedir.

Maaş Sorgulama Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi

Etiketler :