Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu 48 Yaş Altına Erken Emeklilik Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu 48 Yaş Altına Erken Emeklilik Geliyor
 Başkatip Gazetesi
48 yaş altı sigortalılar için emeklilik şansı yükseldi. SGK'dan kaç yaşında ve nasıl emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Erken emeklilik hakkı duyuruldu. SGK'lıların kaç yaşında emekli olacağı netleşti. 48 yaş altına müjde verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla milyonlarca yeni emekli yolda. Sigorta prim ve çalışma şartı düzenlendi.

Erken emekli olmak isteyenleri sevindirecek bir haber geldi. 48 yaşın altındaysanız maaşınızı almaya başlayabilirsiniz. Peki sigorta primi, kayıt tarihi ve çalışma süresi olarak hangi şartları karşılamanız isteniyor? Eğer bu detaylara dikkat ederseniz siz de erken emekli olabilirsiniz.

Kimler Erken Emekli Olabilecek?

1999 Eylül sonrası için de 3600 günden emeklilik imkanı bulunuyor. Elbette bunu değerlendirmek gerek. 10 yıl çalışma şartını da karşılıyorsanız SGK'ya resmi başvuruda bulunabilirsiniz. İş nedeniyle engeliniz olması durumunda veya iş kazası gibi sebeplerle beraber malulen emeklilik mümkün. Fakat başka yöntemler de bulunuyor.

emeklilik.png

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların en kısa sürede ve en iyi şekilde emekli olabilmesi adına hükümet adına düzenlemelere imza atıyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapanların işi daha kolay. Herhangi bir iş kazası olmadan emekli maaşı alabileceksiniz. Peki erken emeklilik mümkün olacak mı? Emeklilik yaşı ortalama 45 olmakla beraber 55'e kadar çıkıyor. Ancak sigorta kaydınız ne kadar erkense o kadar rahatsınız. 15 yıl çalışma şartını karşılayanlara emeklilik yolu gözüktü.