Biz Asgari Ücrete Zam Beklerken İndirim Geliyor!

Biz Asgari Ücrete Zam Beklerken İndirim Geliyor!
 Başkatip Gazetesi
Asgari ücrete ara zam açıklamaları tarih oldu. Asgari ücret değeri 5000 TL azalacak.

Milyonlarca asgari ücretli, kazandığı iki kuruş paranın eriyip erimeyeceğini merak ediyor. Bugün 17.002 TL alan bir kişi, önümüzdeki ay çok daha az kazanacak. Ortalama 5 bin TL'lik bir kayıp söz konusu.

Temmuz ayında gerçekleşen maaş düzenlemesiyle, emeklilerin maaşlarına yüzde 24,73 oranında artış yapıldı ancak bu artış asgari ücret düzeyinde bir değişiklik getirmedi.

Asgari ücretliler, açlık sınırının altında mücadele veriyor.

Asgari Ücret Sabit Kaldı

Yapılan düzenlemeyle, asgari emekli maaşı 12.500 TL'ye çıkarken, asgari ücret ise 17.002 TL olarak sabit kaldı. Özellikle emekliler için bu artış, hızla yükselen enflasyon karşısında yetersiz kaldı.

Asgari Ücretli Ortalama 5000 TL Kaybedecek.

Asgari ücretli, enflasyon nedeniyle önümüzdeki dört ay içerisinde ortalama 5000 TL kaybedecek. Sene sonuna geldiğimizde ise 7000 TL'lik bir para değeri düşüşü söz konusu olabilir.

Ekonomist Oğuzhan Oyan'a göre, asgari ücretin yıl sonuna kadar reel değer kaybıyla 10.000 TL'nin altına düşmesi bekleniyor. Benzer şekilde, emekli maaşlarının da 10.000 TL altına düşeceği tahmin ediliyor. Bu durum, hem emekliler için 2.500 TL hem de asgari ücretli çalışanlar için 7.000 TL kayıp anlamına geliyor.